Informatii despre mansoanele de silicon ALPS

Produsele ALPS variază de la formula EasyGel îmbogățită cu antioxidanti, cu cel mai bun confort pentru amputații cu pielea sensibilă ,la  formula de gel de inalta densitate pentru un control maxim și stabilitate pentru amputații activi . 

Cu 3 tipuri de gel și 3 tipuri de material care permit o potrivire perfectă pentru toată lumea, ALPS oferă o gamă largă de garnituri protetice de gel și mansoane de proteză cu gel care pot oferi cea mai bună soluție fiecărui amputat la nivelul membrelor inferioare.

Majoritatea garniturilor sunt disponibile atat in ​​varianta cu pin, cât și în varianta fara pin, pentru a satisface toate dorințele și nevoile posibile . 

În afară de produsele menționate, ALPS a dezvoltat și produse de îngrijire a pielii bontului .

 

Mansonul superior Performance ( SP )

SP este realizat dintr-un gel de inalta densitate, foarte confortabil. Tesatura sa il face durabil si usor de imbracat si de scos. Fabricarea de inalta performanta asigura o intindere mai putin verticala si un control sporit al protezei.

Mansonul HD Gel este ideala pentru amputatii activi.

SPDT / SPDTHD – varianta cu fixare distala ofera pacientului siguranta unei suspensii cu pin si sistem de fixare.

SPFR / SPFRDH – varianta cu fixare constituie interfata ideala pentru pacientii care nu pot tolera compresia negativa a sistemului de suspensie cu blocare cu cui. Poate fi utilizata cu orice tip de suspensie proximala.

Mansonul Guardian Liner ( GL )

GL se caracterizeaza prin insertiile de Gel care, aderand la peretii cupei protetice, creaza o interfata sigura care impiedica mansonul sa alunece. Totodata, stratul interior de gel ia forma bontului prevenind constrictia vaselor de sange. Mansonul poate fi complet intors pe dos facadu-l usor de imbracat chiar si pentru pacientii cu mai putina indemanare.

Mansonul Guardian Liner este disponibil in variantele Grip gel sau Gel High Density ( cu densitate mare ) si, pentru a asigura confortul si siguranta pacientului, Gel Alps nu contine nici silicon si nici plastifianti.

Tehnologia ALPS privind integrarea dintre Gel si tesatura de acoperire asigura o imbunatatire functionala semnificativa. Insertiile din gel integrate in manson formeaza de fapt un bloc unic si continuu de gel care patrund prin ochiurile tesaturii facand suspensia mai sigura, evitand constructiile circulatorii si protejand pielea.

Pentru a compensa variatiile de volum ale bontului, se a folosi un Skin Reliever ( ENCP ) in combinatie cu mansonul Guardian Liner; Skin Reliever se va imbraca sub manson.

Mansonul Smart Seal Liner ( SA )

SA are benzi care prind peretele ciorapului de soclu formand o interfata securizata intre ciorap si manson pentru a preveni alunecarea prematura.

Benzile mansonului se intind contra peretelui ciorapului, in timp ce peretele interior al mansonului este neted si moale, imbracand usor bontul. Mansonul Smart Seal Liner are o nouă construcție tricotată fără sudură, cu aspect modern , dintr-un gel de inalta densitate.

 Mansonul cu suspensie ALPS Flex ( SFX )

SFX este fabricat cu o constructie tricotata fara sudura in gel HD pentru a oferi un confort maxim. Mansonul cu suspensie Alps Flex are o pre-flexiune de 30°, care permite usurinta indoirii genunchiului si reduce aglomerarea din spatele genunchiului.

HD Gel oferă amputatilor activi un grad ridicat de control. Disponibil în grosime uniformă de 3 mm.